Sunteți aici: » Noutati » De ce are apa uneori culoare gălbuie?

De ce are apa uneori culoare gălbuie?

Apa care iese de la Uzina de apă este limpede, transparentă şi fără culoare.

Însă, cu ocazia lucrărilor care necesită întreruperea furnizării apei potabile sau reducerea locală a presiunii apei, după repornire ,datorită antrenării depunerilor din interiorul conductelor  se întâmplă ca apa să fie tulbure, cu toate că în prealabil se face o spălare a conductelor. Tulburarea apei apare numai pe arii limitate şi se manifestă prin mărirea concentraţiei de fier în apă. Aceste lucrări de intervenţii sunt planificate şi conform Regulamentului de funcţionare, sunt aduse la cunoştinţa consumatorilor prin mass-media locală şi/sau prin afişare la scările blocurilor implicate. În cazul în care apa nu se limpezeşte după ce aţi lăsat-o un timp scurt să curgă, vă rugăm solicitaţi intervenţia echipelor noastre.

Apa tulbure poate fi cauzată şi de către consumatorii de apă prin efectuarea de manevre la instalaţiile de apă , care duc la modificarea regimului hidraulic de distibuţie a apei , exemplu:- deschiderea de hidranţi de incendiu sau consumuri de apă neobişnuit de mari ,- ruperi de reţele de apă prin lucrări de construcţii neautorizate , -închideri şi deschideri de vane stradale neautorizate etc.

Ori de câte ori observaţi modificări în calitatea apei potabile vă rugăm să verificaţi dacă fenomenul a apărut şi la branşamentele vecine pentru a se convinge că fenomenul nu are cauze locale.

Prin buna planificare a lucrărilor de intervenţie şi normalizarea consumurilor de apă această neplăcere se poate reduce semnificativ.

Sistări / Avarii

Operatorul Regional Gospodărie Comunală SA. vă informează, că: 

21 iunie 2018, între orele 9 - 15, din cauza unor lucrări de reparaţii se va sista furnizarea apei potabile în orașul Întorsura Buzăului pe străzile Libertății, Dumbravei, Zorilor, Rachiței, Cocorii și Mihai Viteazul de la nr.1 până la nr.34 și în comunele Barcani și Sita Buzăului.

- vineri, 22 iunie 2018, între orele 8 – 13, din cauza unor lucrări de reparații, se va sista furnizarea apei potabile în municipiul Târgu Secuiesc pe strada Gábor Áron și în Curțile 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 și 21.

- marți 19.06.2018, între orele 8 - 12, din cauza unor lucrări de reparaţii se va sista furnizarea apei potabile  în municipiul Târgu Secuiesc pe strada  Școlii și în Curțile 39, 40, 41, 42, 43, 45, 46, 47, 48, 49 și 50. 

- marți 19.06.2018, între orele 8 - 14, din cauza unor lucrări de reparaţii se va sista furnizarea apei potabile  în municipiul Târgu Secuiesc pe strada Orbán Balázs.

- în perioada caniculară 1-3 iunie 2018 s-a dublat consumul de apă potabilă în comuna Ghidfalău, depășind astfel capacitatea de stocare a stației. Consumul mare de apă rezultă din activități de stropire, irigare a culturilor agricole. Astfel în localitățile Angheluș și  Fotoș au apărut disfuncționalități în asigurarea continuă a apei potabile. Gospodărie Comunală S.A. recomandă, pentru perioada de caniculă și secetă, limitarea consumului de apă potabilă numai pentru nevoi gospodărești, mai ales la consumatorii casnici, atât din mediul urban, cât și din mediul rural. Pentru udatul grădinilor este indicată folosirea unor surse alternative, cum ar fi forajele de mică adâncime sau bazinele pentru colectarea apei de ploaie. Folosirea rațională a resurselor de apă și prevenirea risipei este o responsabilitate comună, a companiei de apă și a consumatorilor. Gospodărie Comunală S.A face tot ce ține de competența sa tehnică și organizatorică pentru a asigura necesarul de apă în toate localitățile din aria de operare.  În aceste condiții, dacă beneficiarii nu vor înțelege să procedeze rațional, Gospodărie Comunală S.A ar putea proceda la restricții.

Totul despre furnizarea apei - Caiet informare

Totul despre furnizarea apei - Caiet informare

Totul despre furnizarea apei - Caiet informare