Sunteți aici: » Noutati » De ce are apa uneori culoare gălbuie?

De ce are apa uneori culoare gălbuie?

Apa care iese de la Uzina de apă este limpede, transparentă şi fără culoare.

Însă, cu ocazia lucrărilor care necesită întreruperea furnizării apei potabile sau reducerea locală a presiunii apei, după repornire ,datorită antrenării depunerilor din interiorul conductelor  se întâmplă ca apa să fie tulbure, cu toate că în prealabil se face o spălare a conductelor. Tulburarea apei apare numai pe arii limitate şi se manifestă prin mărirea concentraţiei de fier în apă. Aceste lucrări de intervenţii sunt planificate şi conform Regulamentului de funcţionare, sunt aduse la cunoştinţa consumatorilor prin mass-media locală şi/sau prin afişare la scările blocurilor implicate. În cazul în care apa nu se limpezeşte după ce aţi lăsat-o un timp scurt să curgă, vă rugăm solicitaţi intervenţia echipelor noastre.

Apa tulbure poate fi cauzată şi de către consumatorii de apă prin efectuarea de manevre la instalaţiile de apă , care duc la modificarea regimului hidraulic de distibuţie a apei , exemplu:- deschiderea de hidranţi de incendiu sau consumuri de apă neobişnuit de mari ,- ruperi de reţele de apă prin lucrări de construcţii neautorizate , -închideri şi deschideri de vane stradale neautorizate etc.

Ori de câte ori observaţi modificări în calitatea apei potabile vă rugăm să verificaţi dacă fenomenul a apărut şi la branşamentele vecine pentru a se convinge că fenomenul nu are cauze locale.

Prin buna planificare a lucrărilor de intervenţie şi normalizarea consumurilor de apă această neplăcere se poate reduce semnificativ.

Sistări / Avarii

Operatorul Regional Gospodărie Comunală SA. vă informează, că:

- vineri 16.03.2018, între orele 9 - 17, din cauza unor lucrări de reparaţii se va sista furnizarea apei potabile în comuna Ghidfalău (Ghidfalău, Angheluș, Fotoș și Zoltan).

Gospodărie Comunală S.A va  aduce la cunoştinţa consumatorilor din comunele Ghidfalău și Bodoc,  că  în  urma  ploilor torenţiale şi a creşterii nivelului de apă a Râului Olt s-au oprit  staţiile de epurare, deoarece nivelul de apă  a  Râului Olt a depăşit cota maximă  privind  pozarea conductelor de evacuare spre emisar din staţii. După repornirea staţiilor de epurare vom anunţa SGA Covasna.

- marți 20.03.2018, între orele 9 - 15, din cauza unor lucrări de reparaţii se va sista furnizarea apei potabile  în municipiul Sfântu Gheorghe pe străzile Grădinarilor, Cimitirului și Castanilor și la piața Mihai Viteazul bloc 43.

Totul despre furnizarea apei - Caiet informare

Totul despre furnizarea apei - Caiet informare

Totul despre furnizarea apei - Caiet informare