Itt vagy: » Újdonságok » Hogyan járhatunk el a számlatörlesztést elmulasztó fogyasztóinkkal szemben?

Hogyan járhatunk el a számlatörlesztést elmulasztó fogyasztóinkkal szemben?

Vállalatunk toleráns az anyagi nehézségekkel küszködő fogyasztóival szemben, így számukra a számla törlesztéséhez részletfizetési lehetőséget biztosítunk. A fogyasztóknak kiállított számla tartalmazza a víz- és szennyvízszolgáltatást is, így a számla kifizetésének elmulasztása mindkét szolgáltatást érinti. 

A Közüzemek Rt. szerződéses viszonyban áll fogyasztóival, amely kimondja, hogy a számla kifizetésének kötelezettsége a fogyasztókat terheli. Eszerint, és a törvény értelmében, több lehetőséggel élhetünk, ha a fogyasztó nem törleszti tartozását. Első lépésként fizetési felszólítást intézünk a fogyasztó felé. Amennyiben a fogyasztó ezután sem egyenlíti ki számláját, jogi úton járunk el, amely során egy egyszerűsített bírósági végzéssel a végrehajtó behajtja az elmaradt összeget, illetve a peres eljárás során felmerülő valamennyi költséget.

Legvégső esetben vízelzárást eszközölhetünk. Ez az eljárás magánházak esetében könnyen kivitelezhető, azonban a tömbházakban a fővízórát kell elzárnunk, így az adott tömbház valamennyi lakrésze vízszolgáltatás nélkül marad. Habár jelenleg - a koronavírus miatt - nem végzünk vízelzárást, a járványállapot lejártával ezt újra kivitelezhetjük.

Kézdivásárhelyi pénztár

Kézdivásárhelyi pénztár

A Közüzemek RT. tájékoztatja kedves ügyfeleit, hogy 2020. október 5-től a kézdivásárhelyi kirendeltségen lévő pénztára a következő program szerint lesz nyitva: 

Hétfő - Szerda - Péntek 

10:00 - 13:00