Itt vagy: » Újdonságok » Hogyan védjük a vízmérőinket a fagykárok ellen?

Hogyan védjük a vízmérőinket a fagykárok ellen?

Hogyan védjük a vízmérőinket a fagykárok ellen?

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy tartós hideg esetén, így a téli időszakban könnyen bekövetkezhet a vízórák elfagyása.

Ezen esetek tanulmányozásaiból kiindulva, a Közüzemek Rt.  felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy a téli időszak beálltával ne hagyják fedetlenül a vízóra-aknákat, takarják le a vízórát hőszigetelő anyaggal.

Amennyiben a vízóra a pincében, alaksorban van elhelyezve, javasoljuk a szellőztető nyílások leszükítését, hogy fagyás ellen megfelelő hőmérsékletet tudjanak biztosítani.

Ezek az óvintézkedések különösen azon fogyasztási helyeknél fontosak, ahol nincs rendszeres vízfogyasztás. Fontos, hogy a tulajdonosok biztosítsák a megfelelő hőmérsékletet a vízvezetékek elfagyásának megelőzése érdekében, vagy víztelenítsék az ingatlan belső vízhálózatát.

PayPoint Payzone Un-doi

PayPoint Payzone Un-doi

A Közüzemek Rt. a fogyasztók tudomására hozza, hogy gyorsan és megbízhatóan fizethetik számláikat a legközelebbi kereskedelmi egységnél elhelyezett PayPoint, Payzone vagy Un-doi elektronikus pénzbegyűjtő pontnál.

A számla kifizetésénél a szolgáltatást igénybe vevő fogyasztónak csupán be kell mutatnia a kifizetésre kerülő számlát. Az elárusító, a rendelkezésére álló Pay Point, Payzone vagy Un-doi készülék segítségével leolvassa a számlán található vonalkódot, a fogyasztó készpénzzel fizet és megkapja a pénz átutalásáról szóló nyugta egy példányát, amely tartalmazza az ügylet részleteit (kifizetés dátumát, a kifizetett összeget, a kifizetés helyét, a szolgáltatót, stb). Az egész művelet néhány percet igényel, jelentősen csökkentve a számlák kifizetésére szánt időt.