Itt vagy: » Újdonságok

Újdonságok

Újdonságok

Vízelzárások / Sürgősségi esetek

Vízelzárások / Sürgősségi esetek

 

A Közüzemek Rt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy:

 -  2020. október 23-án, pénteken 8 és 17 óra között Kézdivásárhelyen a Tudor Vladimirescu utca vezetékének a Molnár Józsiás utca új vezetékére való rácsatlakoztatása miatt felfüggeszti az ivóvíz-szolgáltatást a Bethlen Gábor és a Tudor Vladimirescu utcákban.

A szolgáltatás újraindítása után a víz elszíneződésére lehet számítani. Köszönjük a megértésüket.

Felhívás

Felhívás

         Ezúton felhívjuk figyelmét, hogy a Vízellátásról és szennyvízgyűjtésről szóló 241/2006. számú Törvény, valamint a Környezetvédelmi Őrség 13414. számú 2019.06.19 napján kelt Megállapító feljegyzésének értelmében a jelen felhívás kézbesítésétől számított 3 hónap határidőn belül Ön köteles a szennyvízhálózathoz csatlakozni, ott ahol van szennyvízhálózat, ellenkező esetben kénytelenek vagyunk 30 napon belül az Országos Környezetvédelmi Őrséghez fordulni, azzal a pontosítással, hogy a vétkes személyek 2.000 és 4.000 lej közötti bírsággal büntetendők.

Az alábbiakban az erre vonatkozó újraközölt 241/2006. számú Törvény cikkei:

  • 31. Cikk. (14) pont. A természetes személyek és jogi személyek, mint felhasználók, beleértve azokat, amelyek saját vízellátással rendelkeznek, kötelesek a meglévő vagy újonnan létesített közszolgáltatási szennyvízhálózathoz csatlakozni, amennyiben nem rendelkeznek olyan saját víztisztító állomással, amely teljesíti a tisztított vizek környezetbe való elvezetésének feltételeit.
  • 39. Cikk. (5) pont. A 31. cikk. (14) pont előírásainak megsértése a felhasználók által szabálysértésnek számít és 2.000 lej és 4.000 lej közötti bírsággal büntetendő. 
  • 40. Cikk. (2) pont. A szabálysértést és a 39. cikk (5) pont szerinti bírságot az Országos Környezetvédelmi Őrség megbízott személyzete állapítja meg.

Ahol nem áll rendelkezésre szennyvízhálózat, az elkészítésig a felhasználók kötelesek a szennyvizet szigetelt tartályokba vagy mini-víztisztítókba gyűjteni, amelyek úgy vannak felépítve és hasznosítva, hogy a környezetet és a lakosság egészségi állapotát ne károsítsák.

A szennyvizek kiürítését a regionális gépkezelő vagy engedélyezett gazdasági szereplő végzi, aki megszerezte a gépkezelő jóváhagyását a kiürítési folyamatból származó szerződés szerinti víz-és szennyvízhálózatok üzemeltetési feltételeire vonatkozóan.

Hogyan járhatunk el a számlatörlesztést elmulasztó fogyasztóinkkal szemben?

Hogyan járhatunk el a számlatörlesztést elmulasztó fogyasztóinkkal szemben?

Vállalatunk toleráns az anyagi nehézségekkel küszködő fogyasztóival szemben, így számukra a számla törlesztéséhez részletfizetési lehetőséget biztosítunk. A fogyasztóknak kiállított számla tartalmazza a víz- és szennyvízszolgáltatást is, így a számla kifizetésének elmulasztása mindkét szolgáltatást érinti. 

Honnan ered a nagyobb mennyiségű vízkülönbség a tömbházlakók számláin?

Honnan ered a nagyobb mennyiségű vízkülönbség a tömbházlakók számláin?

 

Közüzemek Rt. Sepsiszentgyörgy - Kovászna megyei regionális szolgáltató a törvény előírásainak megfelelően, a közterületen fekvő aknában felszerelt fővízórát olvassa le, és a mért mennyiséget elossza a tömbház, vagy lépcsőház lakosaira, a lejelentett vízmennyiség szerint, amire még rászámolja a lakosságarányos különbözetet. A fogyasztók által lejelentett mennyiség legtöbb esetben kisebb, mint a fővízóra által mért elhasznált vízhozam.

Ki fizeti az utcai vízveszteségeket?

Ki fizeti az utcai vízveszteségeket?

Csőtörés vagy meghibásodás esetén, a közhálózaton elfolyt vízveszteség NEM a fogyasztó számláját terheli, hanem a szolgáltató költségét terheli.

Információ a vízórák leolvasásáról

Információ a vízórák leolvasásáról

 

Kézdivásárhely

  • 2020. október 1-30. között a vízórák leolvasása a tömbházakban és a magánházakban

Minden a vízhasználatról - tájékoztató füzet

Minden a vízhasználatról - tájékoztató füzet

Minden a vízhasználatról - tájékoztató füzet

Online számla kifizetés és index beírás

A Közüzemek Rt. a fogyasztók tudomására hozza, hogy gyorsan és megbízhatóan fizethetik számláikat online a https://www.apacov.ro weboldalon.

Ha segítségre van szüksége, kérem olvassa el a csatolt állományt.

Ivóvíz minősége

Az ivóvíz minősége nagyon fontos tényező az életünkben.

 

A továbbiakban bemutatjuk egy táblázat segítségével a szolgáltatott ivóvíz minőségi jellemzőit Kovászna megye szolgáltatási körzeteiben.

Megelőző intézkedések a COVID-19 vírus terjedése ellen

Az ország területén elterjedő COVID-19 vírus miatt a Közüzemek Rt. intézkedéseket foganatosít az alkalmazottak és ügyfelek közvetlen érintkezésének korlátozására vonatkozóan. Ezért felkérjük a kedves klienseket, hogy a felmerülő kérdéseiket elektronikus úton közvetítsék felénk legyen az technikai, számlázás, reklamáció vagy a szerződésekkel kapcsolatos kérdéseik.
A költség megosztási megegyezés 5-dik pontja alapján kérjük a fogyasztókat, hogy közöljék le a költségmegosztó órák állását, azokban az esetekben amikor nem alakult meg a Tulajdonosi társulás.
Kérjük amennyiben lehetséges:
- használják az oldalunkra feltöltött tipusnyomtatványainkat https://www.apacov.ro/ro/formulare-servicii.html és kitöltve küldjék online az ügyfélszolgálatunknak
- fizessék számláikat online https://www.apacov.ro/ro/contulmeu
- vízóra állásukat jelenthetik telefonon, email-en vagy online, felhasználói fiok létrehozásával
. Bármilyen kérdésükre a következő elérhetőségeken vehetik fel cégünkkel a kapcsolatot:
Sepsiszentgyörgyön
a 0267-351390 vagy 0740740124 telefonszámon, a relatii.clienti@apacov.ro email címen vagy a cég weboldalán https://www.apacov.ro/
Kovásznán:
a 0267- 341557, 0726350707 vagy 0372743861 telefonszámon, a dispecerat.covasna@apacov.ro email címen vagy a cég weboldalán https://www.apacov.ro/
Kézdivásárhelyen:
a 0267- 364454 vagy 0372743860 telefonszámon, a secretariat.tirgu@apacov.ro email címen vagy a cég weboldalán https://www.apacov.ro/
Bodzafordulón:
a 0267- 371771, 0767334332, 0769621752 vagy 0735706283 telefonszámon, a suciu.lacramioara@apacov.ro email címen vagy a cég weboldalán https://www.apacov.ro/

PayPoint Payzone Un-doi

PayPoint Payzone Un-doi

A Közüzemek Rt. a fogyasztók tudomására hozza, hogy gyorsan és megbízhatóan fizethetik számláikat a legközelebbi kereskedelmi egységnél elhelyezett PayPoint, Payzone vagy Un-doi elektronikus pénzbegyűjtő pontnál.

A számla kifizetésénél a szolgáltatást igénybe vevő fogyasztónak csupán be kell mutatnia a kifizetésre kerülő számlát. Az elárusító, a rendelkezésére álló Pay Point, Payzone vagy Un-doi készülék segítségével leolvassa a számlán található vonalkódot, a fogyasztó készpénzzel fizet és megkapja a pénz átutalásáról szóló nyugta egy példányát, amely tartalmazza az ügylet részleteit (kifizetés dátumát, a kifizetett összeget, a kifizetés helyét, a szolgáltatót, stb). Az egész művelet néhány percet igényel, jelentősen csökkentve a számlák kifizetésére szánt időt.

Miért zavaros néha az ivóvíz?

A Vízmű által szolgáltatott ivóvíz az ihatósági jogszbályzatnak megfelelően átlátszó és színtelen, mégis néha előfordulhat hogy a fogyasztó a víz zavarosságát, elszineződését tapasztalja. Ezt a jelenséget a vízben található vaskoncentráció hirtelen megnövekedése okozza és olyankor észlelhető amikor javítási/ bővítési munkálatok miatt ideiglenesen szünetel az ivóvízszolgáltatás vagy lecsökken zonálisan a víznyomás.

Újabb előrelépés

Újabb előrelépés

Az Európai Unió víz- és csatornaszolgátlatásra vonatkozó normái egy újabb beruházási munkálatra ösztönözték  vállalatunkat. Ennek kiválasztásában, cégünk arra törekedett, hogy az adott feltételek mellett, a legkedvezőbb forráshoz jusson.

Minden csepp számít!

Cégünk célkitüzése, hogy az év minden napján megfelelő minőségben juttassa el a lakosság számára a legalapvetőbb elemet, az ivóvizet.

Bizonyára tudomása van arról, hogy sok országban nem megfelelő minőségű ivóvíz folyik a csapokon. Egyre nagyobb problémát okoz, hogy a Föld tiszta édesvízkészlete csökkenőben van.

Az elsődleges feladatunk, hogy a szennyvízünk megfelelő tisztításával a környezetvédelmi engedélyek és törvények betartásával hozzájáruljunk a környezetünk és víztartalékaink védéséhez.

Honlapunk betekintést nyújt tevékenységeinkbe. Kérjük legyen Ön is partnerünk célunk elérésében, hiszen minden (víz) csepp számít!

Hogyan védjük a vízmérőinket a fagykárok ellen?

Hogyan védjük a vízmérőinket a fagykárok ellen?

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy tartós hideg esetén, így a téli időszakban könnyen bekövetkezhet a vízórák elfagyása.

Ezen esetek tanulmányozásaiból kiindulva, a Közüzemek Rt.  felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy a téli időszak beálltával ne hagyják fedetlenül a vízóra-aknákat, takarják le a vízórát hőszigetelő anyaggal.

Amennyiben a vízóra a pincében, alaksorban van elhelyezve, javasoljuk a szellőztető nyílások leszükítését, hogy fagyás ellen megfelelő hőmérsékletet tudjanak biztosítani.

Ezek az óvintézkedések különösen azon fogyasztási helyeknél fontosak, ahol nincs rendszeres vízfogyasztás. Fontos, hogy a tulajdonosok biztosítsák a megfelelő hőmérsékletet a vízvezetékek elfagyásának megelőzése érdekében, vagy víztelenítsék az ingatlan belső vízhálózatát.

Tudta-e , hogy?

  • Sepsiszentgyörgy városának  ivóvize 57 db középmély-fúrású  kútból származik
  • A befogott ivóvízért a Közüzemek RT  szerződés alapján díjat fizet a Román Vízügyi Hivatalnak
  • A kutakból származó nyersvizet  csak tisztítás és fertőtlenítés után továbbítjuk fogyasztóinknak
  • Az ivóvíz árának a módosítása az infláció következménye.

Kézdivásárhelyi pénztár

Kézdivásárhelyi pénztár

A Közüzemek RT. tájékoztatja kedves ügyfeleit, hogy 2020. október 5-től a kézdivásárhelyi kirendeltségen lévő pénztára a következő program szerint lesz nyitva: 

Hétfő - Szerda - Péntek 

10:00 - 13:00