Sunteți aici: » Ecou de presa

Ecou de presa

Ecou de presa

Fazarea proiectului

Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă uzată în oraşul Covasna” a ajuns la final

Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă uzată în oraşul Covasna” a ajuns la final

Luni a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de apă și canalizare din orașul Covasna. Proiectul „Reabilitare şi extindere reţele de apă şi canal, staţii de pompare apă potabilă,  staţii de pompare ape uzate şi conducte de refulare – aglomerările Covasna şi Târgu Secuiesc” a ajuns la final după trei ani de la începere. 

Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă uzată în localităţile aparţinătoare municipiile Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi oraşelor Covasna şi Întorsura Buzăului” aproape de final

Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă uzată în localităţile aparţinătoare municipiile Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi oraşelor Covasna şi Întorsura Buzăului” aproape de final

Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă uzată în localităţile aparţinătoare municipiile Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi oraşelor Covasna şi Întorsura Buzăului” cu valoarea de peste 35 de milioane de lei, este apoape de sfârşit.

În curând, se vor scumpi serviciile de apă potabilă și canalizare

Conducerea Societăţii de Gospodărie Comunală din Sfântu Gheorghe a anunțat marți într-o conferință de presă că până la sfârșitul anului tarifele pentru serviciul de apă potabilă şi apă reziduală vor fi majorate. Astfel, pentru apa potabilă vom plăti 3,79 lei/mc cu TVA (faţă de 3,58 lei în prezent), iar pentru canalizare costul va fi de 3,12 lei/mc cu TVA.

Lucrările începute în 2013 de Gospodăria Comunală se apropie de sfârșit

Gospodăria Comunală SA din Sfântu Gheorghe a reușit performanţa de a duce la bun sfârșit lucrările prevăzute în proiectul de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din judeţ, economisind bani.

Reabilitarea şi extinderea a reţelelor de apă şi canal – proiect fără egal în istoria Întorsurii Buzăului

Reabilitarea şi extinderea a reţelelor de apă şi canal – proiect fără egal în istoria Întorsurii Buzăului

„Având în vedere cum s-au desfăşurat lucrările în luna iulie 2014 sunt şanse mari ca proiectul să se încheie în acest an.” – Leca Băncilă, Primar Întorsura Buzăului

Proiectul care vizează reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă și canal, a staţiilor de pompare de apă potabilă, a stațiilor de pompare a apei uzate şi noua staţie de epurare din Întorsura Buzăului este în plină desfăşurare. Valoarea totală a lucrărilor ajunge, în faza de implementare, la 13,6 de milioane de euro. Banii sunt proveniţi din fonduri europene şi guvernamentale la care Oraşul Întorsura Buzăului trebuia să contribuie cu 323.000 euro.

Facturile emise de Gospodărie Comunală S.A pot fi plătite prin sistemul PayPoint

Facturile emise de Gospodărie Comunală S.A pot fi plătite prin sistemul PayPoint

Clienţii care beneficiază de serviciile furnizate sau prestate de Gospodărie Comunală S.A pot plăti facturile emise de acest operator şi prin intermediul terminalelor PayPoint.

Gospodărie Comunală S.A. a anunţat introducerea unei noi metode de încasare a facturilor. Societatea a încheiat un contract cu PayPoint România (operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin punctele de retail). Astfel, clienţii care beneficiază de serviciile furnizate sau prestate de Gospodărie Comunală S.A pot plăti facturile şi în magazinele care au instalate terminale PayPoint.

Datorii de peste 6 milioane de lei la întreţinere

GospCom a scos la licitaţie locuința unor datornici pentru a recupera suma facturilor pentru apă și canalizare.

Compania de furnizare a apei în mai multe localități din județ, Gospodărie Comunală SA (GospCom), încearcă să țină sub control creanțele, iar acest lucru, spun oficialii societății, este o adevărată provocare. La ora actuală datoria pe care o au consumatorii față de GospCom este de 6,4 milioane de lei, iar în timp ce compania se extinde în județ, extinde și paleta modalităților de plată a facturilor.

Un disconfort necesar

Lucrările de modernizare și extindere a sistemului de apă și canalizare vor fi finalizate anul acesta.

Probabil că nu există cetățean în Sfântu Gheorghe care să nu fi fost deranjat măcar o dată de lucrările din oraș. Ei bine, este un disconfort necesar, spun reprezentanții autorităților, iar cei de la Gospodărie Comunală afirmă că proiectul „Extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în județul Covasna” va fi terminat în primăvara anului viitor.

Bătaie de cap necesară

Gospodăria Comunală înțelege supărarea oamenilor și face apel la toleranță în ceea ce privește lucrările din județ

În Sfântu Gheorghe, dar nu numai, multe străzi sunt în șantier, ceea ce îi nemulțumește pe localnici și pe cei care lucrează la firmele sau instituțiile din zonele respective. Zilele trecute v-am prezentat situația de pe strada Victor Babeș, unde în urma ploilor noroiul și bălțile au pus stăpânire atât pe șosea, cât și pe trotuare. Poate că unii se gândesc că de vină ar fi GospCom și proiectul de reabilitare a rețelei de apă și canalizare, așa cum lumea dă vina pe compania de apă în mai toate cazurile. Nu este întotdeauna așa, iar conducerea Gospodăriei Comunale a ţinut să aducă unele lămuriri în ceea ce priveşte lucrările din Sfântu Gheorghe.

Aproape 8.000 de kilograme de deșeuri strânse la „Let’s do it, Covasna!”

800 de voluntari luat parte sâmbătă la „Let’s do it, Covasna!”, în cadrul programului „Let’s do it!”dedicat curățeniei atât la nivel național cât și mondial.

Devenită deja o tradiție, ziua curățeniei generale a vizat în acest an zonele de agrement dimprejurul orașelor Sfântu Gheorghe, Baraolt, Covasna, Întorsura Buzăului, dar şi zonele din jurul comunelor Moacşa, Ozun, Vârghiş, Valea Crişului ş.a.

GospCom are sute de procese pentru recuperarea datoriilor

Asociațiile de proprietari din Sfântu Gheorghe și proprietarii din Târgu Secuiesc, Întorsura Buzăului și Covasna continuă să aibă datorii de milioane de lei către Operatorul regional Gospodărie Comunală SA (GospCom).

GospCom a lansat un caiet de informare pentru covăsneni

Societatea are și un concurs pentru cei mici

Operatorul regional pentru apă din județul Covasna, Gospodărie Comunală SA, a lansat un Caiet de Informare intitulat „Totul despre furnizarea apei”. Acesta a fost tipărit în 6.000 de exemplare și va ajunge la beneficiarii de apă din localitățile unde operează GospCom, adică Sfântu Gheorghe, Covasna, Târgu Secuiesc și Întorsura Buzăului.

Mai multe străzi din Covasna vor avea canalizare

Consiliul Județean Covasna și Primăria stațiunii Covasna au semnat joi o convenție de garantare, prin care CJ ajută administrația locală în vederea demarării unor lucrări de construire a sistemului de canalizare în localitate. La eveniment a fost prezent viceprimarul stațiunii, Sipos Tibor, care a vorbit despre importanța acestei investiții.

Covăsnenii au peste 3 milioane de lei datorii la apă și canalizare

Utilizatorii din județul Covasna au datorii de peste 3 milioane de lei către Gospodăria Comunală, iar recuperarea acestora înseamnă destul de multe eforturi din partea societății, deoarece se poate ajunge inclusiv în instanță.

Sfântu Gheorghe – șantier și în următorii ani

Reţeaua de distribuţie a apei potabile va fi reabilitată pe 40 de străzi din oraş.

Autor: Székely Emőke ACTUALITATE Jul 24, 2012

În curând vor începe lucrările de reabilitare și modernizare a sistemului de apă și canalizare în municipiul Sfântu Gheorghe, ceea ce înseamnă că și în următorii trei ani și jumătate orașul va fi un imens șantier.

Cresc datoriile către Gospodăria Comunală

În doar trei luni, datoriile s-au ridicat de la 3 la 3,5 milioane de lei

Datoriile asociațiilor de proprietari din județ către Gospodăria Comunală continuă să crească, iar totalul acestora a ajuns la 3,5 milioane de lei la jumătatea acestui an. Din datele oferite de Gospodăria Comunală reiese că datoria a crescut din martie și până în iune cu aproape 500.000 de lei.

GospCom invadată de copii (Obsevatorului de Covasna)

GospCom invadată de copii (Obsevatorului de Covasna)

Autor Szekely Emoke, ACTUALITATE, Mar 23, 2012

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Apei

Regia locală de apă GospCom a primit zilele acestea vizita mai multor grupuri de copii de la grădinițele și școlile din oraș. Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, și s-a extins pe mai multe zile dat fiind faptul că peste 30 de clase și-au arătat interesul de a vizita instituția. Copiii au avut ocazia să vadă „fabrica de apă”, li s-a explicat de unde vine apa de la robinet, dar au văzut și stația de epurare a orașului.